15 Nisan 2016 Cuma

ÇOK SEÇKİNCİSİNİZ “KEŞKE ÖLSENİZ” 15.04.2016 Milat Gazetesi

ÇOK SEÇKİNCİSİNİZ “KEŞKE ÖLSENİZ”

Mustafa Çevik 15.04.2016 Milat Gazetesi



                                                                     
Kerameti kendinden menkul iki profesör çıkmış televizyon programına. Atıp tutuyorlar. Bu ülkeden bir şey olmaz. Umudu kesmek lazım vs.
İşleri güçleri halkı aşağılamak. Gerekçe olarak da ilerleyememek. Biri de çıkıp demiyor ki “ileri” nedir “geri” nedir? Mesela teknolojide ileri ama değerleri yok olmuş bir toplum ileri midir geri midir?
Zaten kast ettikleri ilerleme teknolojik ilerleme değil. Kafalarındaki “çağdaş” yaşam değerlerine ulaşmış toplumdur ilerlemişlik kriteri.
Demokrasiyi aşağılıyorlar çünkü halkın sözü geçerlidir. Demokrasi “seçkinlerin” onların deyimiyle aristokratların düzenini koruduğu sürece iyidir. Ama onların düzeni için tehdit olmaya başlayınca darbe dahil her şeyi savunurlar. Nitekim “dışkı yedirmeyi” bile normal sayabiliyorlar.
Sonuçta karşısında “cahil halk” var.
Aristokrasiyi savunan bu köhne zihniyet milletle “çok cahilsiniz keşke ölseniz” diyerek alay eder aşağılar?
Çünkü zaten köle dediğin nedir ki? “Aristokrat” sınıfın hizmetini görmek için var olan bir sınıftır. Esas olan onlardır.
Diğerlerinin üniversite okumalarına gerek yoktur, sanayici, bilim adamı, gazeteci, akademisyen ve diplomat olmaları gerekmiyor. Hatta sakıncalıdır.
Adam açıkça söylüyor. Türkiye'den bir şey olmaz çünkü aristokrasi sınıfı yoktur. Amerika çökmek zorundadır çünkü herkese yönetme hakkı verdi diyor. Aristokrasi sınıfı ile “siyahi”lere aynı hakkı verirsen sonun hüsran olur diyor. Bakış açısı bu?
Tipik Ortaçağ ruhban sınıfı zihniyeti.  Köle efendi ikili anlayışı aşamamış adam. Oksijen yakıyor bu adamlar. Ama sorarsan “aydınlanmıştır” “ilericidir” vs.
Adam felsefe profesörlüğünden emekli olmuş vardığı yer “demokrasi ne ki” noktası. (Bu ibretlik ve müzelik kişiler için ‘Felsefe Bayiliği' isimli kitabımıza bakılabilir) Senin öğrettiğin felsefe emperyalizme hizmet etmekten başka neye yarar? Ancak çeviri faaliyetidir felsefe değil. Bu bir keşif kolu faaliyetinden öteye gitmez.
Adam profesör ama “Dağdaki çoban ile benim oyum bir olur mu?” diyen mankenden farkı yok. Okudun okudun profesör oldun manken seviyesine geldin. Bravo.
Kölesi eksik olunca dışarıdan ağır maliyetle köle getirmek zorunda kalmamak için “Anadolu halkı”nın cahil kalması, devletten ve sermayeden uzak tutulması gerekir, diye düşünüyor.
İş öyle olmuyor cancağızım. Gelecek sizin değildir, olmayacaktır. Çünkü hiç değilse siz nazik ve naçiz bedeninize kıymadığınız için üremiyorsunuz. O cahil dediğiniz halk sizin on katınız kadar doğurmaktadır. Siz çok seçkincisiniz “keşke ölseniz” demeye gerek yok. Zaten bitiyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Taammüden Satanizm

   Şeytanın varlığı yanılgıyla başladı. Şeytanlığı da yanılgısında ısrar etmesindedir. Bilerek taammüden ve bilinçli bir şekilde hatada ısra...