22 Temmuz 2016 Cuma

FELSEFECİ AKADEMİSYENLERDEN "AMASIZ" VE "ANCAKSIZ" ORTAK BİLDİRİ! ‘DARBEYE KARŞI TEK YÜREK!’

FELSEFECİ AKADEMİSYENLERDEN ORTAK BİLDİRİ! ‘DARBEYE KARŞI TEK YÜREK!’ 15 Temmuz gecesi ülkenin birlik ve bütünlüğüne kasteden cuntacı askerlerin darbe girişimi başarılı operasyonlarla engellendi. Darbe girişimine bütün çevrelerden tepki gelmeye devam ediyor. Farklı siyasi görüşten 20 felsefeci akademisyen darbeye karşı ortak bildiri yayınlayıp demokrasiye ve ulusal birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. 

İşte o bildiri;  
    
‘‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’’ iradesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni paralel devlet yapılanmasıyla çökertmeye çalışan darbe girişimini ve tüm darbeci anlayışları lanetliyoruz. Hain saldırılarda yaşamını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, tedavisi süren yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 

Darbeyi demokrasiye tercih edip asker kılığında halka ve polise ateş açanların,“gerçek” Türk askeriyle hiçbir ilişkisi yoktur. “Sözde” rütbeli subaylar, emirleri altındaki darbeden haberdar olmayan askerleri de hain emellerine alet ederek demokratik yaşamın tüm unsurlarını devre dışı bırakmak istemişlerdir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Emniyet birimleri bombalanmış ve basın susturulmak istenmiştir.

En önemlisi, temel bir insan hakkı olan yaşama hakkı askıya alınmıştır. Darbe girişimi, devletin temel öğesi olan millet tarafından bastırılmış ve demokrasi tarihinde unutulmayacak yerini almıştır. Güdümlü ve dışarıdan yönlendirilmiş hiçbir anlayışın millî iradeden daha güçlü olmadığı anlaşılmıştır.


Aşağıda ismi olan felsefeciler olarak hangi gerekçeyle olursa olsun demokrasiyle asla bağdaşmayan darbeye karşı olduğumuzu vurguluyoruz. İnsanlık tarihinin en önemli kazanımları olan insan hakları, millî irade ve demokrasiyi savunanların –parti, kişi, inanç vs. gözetmeksizin- yanında yer aldığımızı bildiriyor, çağdaş hukuk devletinin temelinde insan haklarının ve insan onurunun bulunduğunu önemle vurguluyoruz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

Yard.Doç.Dr. Kemal Bakır,
Prof. Dr.Mustafa Çevik
Prof.Dr. Lokman Çilingir
Prof.Dr.A.Kadir Çüçen
Doç.Dr.Bahtiyar Yücel Dursun
Prof.Dr. H.Haluk Erdem
Prof.Dr. Ali Osman Gündoğan
Prof.Dr.Taşkıner Ketenci
Prof. Dr.  Yavuz Kılıç
Yrd. Doç.Dr.Cengiz İskender Özkan
Prof. Dr. Hakan Poyraz
Yard. Doç.Dr.Ercan Salgar
Prof. Dr. Arslan Topakkaya
Yard. Doç.Dr. Cengiz Mesut Tosun
Prof.Dr.Yavuz Unat
doç.Dr. Ali Utku
Prof. Dr. Gülriz Uygur
Doç.Dr.Ogün Ürek
Prof.Dr. Sedat Yazıcı
Doç. Dr.Zafer Yılmaz.
(Kaynak: www.enpolitik.com, 22.07.2016)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Taammüden Satanizm

   Şeytanın varlığı yanılgıyla başladı. Şeytanlığı da yanılgısında ısrar etmesindedir. Bilerek taammüden ve bilinçli bir şekilde hatada ısra...